Hyvinvointialueet

HOPE-asiantuntijavaihto

HOPE (European Hospital and Healthcare Federation) on voittoa tavoittelematon järjestö, jossa on jäseniä 27 EU-jäsenmaasta. Suomi on ollut mukana HOPEssa jo vuodesta 1993 Sairaalaliiton aloitteesta. Sairaalaliiton yhdistyttyä Kuntaliittoon toimintaa jatkoi Kuntaliitto. Vuoden 2023 alusta alkaen HOPE-toiminnan koordinaatiosta vastaa Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy.

HOPE-asiantuntijavaihto-ohjelman tavoitteena on tutustuttaa vaihtoon osallistuva sekä kohdemaan terveydenhuoltoon yleisesti että erityisesti vuoden teemasta nouseviin kysymyksiin. Vuoden 2024 teema on Keeping our health workforce (Terveydenhuollon työvoiman pitovoima).

Ohjelma on tarkoitettu ammattihenkilöille, jotka ovat toimineet vähintään kolme vuotta terveydenhuollon johtotehtävissä tai ovat olleet muulla tavoin vastuussa toiminnan ja palvelujen kehittämisestä terveydenhuolto-organisaatiossa.

Suomen kansallisena koordinaattorina HOPE-ohjelmassa toimii erityisasiantuntija Tarja Tenkula, jolta saa tarvittaessa lisätietoja sekä vaihtoon hakeutumisesta että isäntäorganisaationa toimimisesta.

Muualla verkossa

Lisätietoja

Tarja Tenkula

TARJA TENKULA
erityisasiantuntija
+358 9 771 2123, +358 400 623 531
tarja.tenkula@hyvil.fi