Hyvinvointialueet

Hyvinvointialueiden johtajat järjestäytyivät – H23-ver­kos­to vahvistaa hyvinvointialueiden yhteistyötä

Hyvinvointialueiden johtajat, Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen toimialajohtaja ja HUS-yhtymän toimitusjohtaja järjestäytyivät Hämeenlinnassa 11. lokakuuta. Verkosto nimettiin H23-verkostoksi. Järjestäytyminen tiivistää hyvinvointialuejohtajien aiempaa yhteistyötä.

Hyvinvointialuejohtajien H23-verkosto on riippumaton ammatillinen yhteistyöverkosto. Verkosto edistää julkisten sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelujen järjestäjien asiaa yhteiskunnassa. Sen tavoitteena on vaikuttaa hyvinvointipolitiikkaan kuten hyvinvointialueiden ohjaukseen, rahoitukseen ja hyvinvointialueita koskevaan lainsäädäntöön.

Verkosto tekee tunnetuksi hyvinvointialueiden toimintaa ja osallistuu hyvinvointialueita koskevaan julkiseen keskusteluun. Verkosto valitsee puheenjohtajan vuodeksi kerrallaan. Verkoston ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Sanna Svahn ja varapuheenjohtajiksi Marina Kinnunen ja Ilkka Luoma.

– Hyvinvointialuejohtajien H23-verkosto on tärkeä foorumi keskustella ja sopia asioista, joihin haluamme yhdessä ja yhteisellä äänellä vaikuttaa, kertoo verkoston puheenjohtaja Sanna Svahn Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelta.

H23-verkoston muodostavat kaikki Suomen 21 hyvinvointialuejohtajaa, Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen johtaja sekä HUS-yhtymän toimitusjohtaja. Lisäksi toimintaan osallistuu Ahvenanmaan edustaja.

Lisätietoja:

  • Verkoston puheenjohtaja, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535, etunimi.sukunimi@luvn.fi
  • Verkoston 1. varapuheenjohtaja, Pohjanmaan hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen, p. 044 323 1808, etunimi.sukunimi@ovph.fi
  • Verkoston 2. varapuheenjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen johtaja Ilkka Luoma, p. 040 767 1609, etunimi.sukunimi@pohde.fi
  • Hyvinvointialueet kartalla ja niihin kuuluvat kunnat (Sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivut)

Hyvinvointialuejohtajat järjestäytyivät H23-verkostoksi Hämeenlinnassa 11.10.2023.